Selecteer een pagina

Wie ben ik

Bhart Leeft!

 

 

Actief Zijn

Geen mens is gemaakt om binnen te zitten. Kijk maar eens goed naar de spieren, pezen, botten en bloedcirculatie van het menselijke lichaam. Alles is zo ontworpen zodat we in staat zijn om gemakkelijk te bewegen. Ik ben ervan overtuigd dat een actief mens een gelukkiger mens is!

 Actief zijn betekend voor mij sporten (hieronder lees je daar meer over) en daarnaast ook zo veel mogelijk bewegen in een rustiger tempo. Het liefst pak ik de fiets, doe ik boodschappen te voet en kies ik voor de trap in plaats van een lift. Alleen of met Nicolien wandel ik ook graag in de natuur. Ik vind het heerlijk om actief buiten te zijn!

Sporten

Zoals ik hierboven beschreven heb, ben ik graag actief bezig. Sinds een aantal jaren beoefen ik met veel plezier triathlons. In deze sport heb ik afwisseling gevonden in het duursporten. Tot nu toe heb ik verschillende Olympische en kwart triathlons gedaan. Mijn droom is om ooit een hele triathlon op een plezierige manier te volbrengen.

Omdat ik zelf een enthousiaste sporter ben, raad ik iedereen aan om me hierin te volgen. Dat kan letterlijk door met me mee te gaan zwemmen, hardlopen, wielrennen of mountainbiken. Als je behoefte hebt aan tips of wilt beginnen met sporten dan geef ik je daar graag advies in.

Je kunt me ook volgen vanuit je luie (bureau-)stoel via het sociale media kanaal voor sporters; Strava.

Mediteren

Mediteren is voor mij een vast ochtend ritueel. Voordat ik ga ontbijten, mijn telefoon aanzet of iets anders doe, mediteer ik steevast ongeveer een kwartier. Soms gevolgd door een ademhalingsoefening.

Mediteren is een actieve bezigheid en ik vind het de ideale overgang van mijn slaaptoestand naar mijn dagbewustzijn. Met actief bedoel ik dat ik heel bewust mijn lichaam voel, me concentreer op iets (bijvoorbeeld mijn adem) en observeer wat er in mijn lichaam en hoofd gebeurd. Ik ben niet actief in de zin dat ik beweeg. Sterker nog ik zit stil als een kikker.

© Wildemannen 2019 | Algemene voorwaarden | Privacy statement

Download gratis mijn nieuwste Eboek

GA KEIHART!

Kom in je kracht, ervaar meer energie, doe waar je gelukkig van wordt en breng je gedachten tot rust.

Hoe dan? 

Integreer de 6 praktische handvatten uit 'Ga Keihart!' in je dagelijkse leven. Het mag gemakkelijk gaan, niet vanuit hardheid maar vanuit je Hart. Veel plezier!

 

Je ontvangt binnen enkele minuten het e-boek in je mailbox